Polityka prywatności


stworzona została, aby zagwarantować i zapewnić użytkownikowi sklepu e-kaan.pl bezpieczeństwo podczas użytkowania.

  1. Realizacja zamówienia złożonego w sklepie KAAN odbędzie się pod warunkiem podania następujących danych osobowych: imię, nazwisko, adres wysyłki, e-mail, numer telefonu. Do prawidłowego przebiegu zakupów wyżej wymienione dane są niezbędne. Informacje te pomagają w szybkiej i komfortowej realizacji zamówienia Klienta.  Brak jakiejkolwiek z wyżej wymienionych danych spowoduje brak możliwości realizacji zamówienia.

  2. Sklep KAAN zastrzega sobie prawo do przesyłania klientom sklepu drogą mailową wiadomości z informacją potwierdzającą kolejne etapy realizacji zamówienia. W wyjątkowych sytuacjach zastrzega sobie prawo do kontaktowania się z klientem w sprawach związanych jedynie z realizacją zamówienia.
  3. Sklep KAAN zastrzega sobie prawo dp przesyłania klientom sklepu, oraz osobom które dodały swoje dane osobowe poprzez nakładkę newsletter do wysyłania drogą mailową informacji dotyczyących kolekcji odzieży jak i promocji.  
  4. Zakup przez użytkownika w sklepie KAAN i jednoczesna rejestracja wiążą się z wyrażeniem zgodny na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych w rozumieniu Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 roku nr 101 poz. 926 z późn. zm.). Informacje służą jedynie do celów realizacji zamówienia, kontaktów z klientami, powiadamiania o nowościach i promocjach, wystawienia dowodu sprzedaży (paragon lub faktura VAT) oraz wysyłki produktów.
  5. Sklep KAAN ma prawo udostępniać powierzone dane swoim partnerom handlowym, mając na celu profesjonalną realizację zamówienia.
  6. Dane osobowe nie są udostępniane innym podmiotom do celów marketingowych.  
  7. Przetwarzanie danych osobowych nastąpi tylko za wyraźną zgodą użytkownika np.: poprzez wypełnienie ankiety, formularza rejestracyjnego zamieszczonego na stronie sklepu KAAN oraz w przypadku, gdy pozwalają na to przepisy dotyczące zbierania danych osobowych.
  8. Wyrażenie zgodny podczas rejestracji konta daje prawo sklepowi KAAN na wysyłanie drogą mailową bezpłatnych newsletterów, informacji o nowościach, promocjach, konkursach, wydarzeniach oraz innych informacji związanych z działalnością sklepu.
  9. Wysyłanie newsletterów można anulować, poprzez wysłanie maila informującego o tym fakcie. Anulowanie subskrypcji nie jest jednoznaczne z usunięciem konta w sklepie KAAN. Sklep nie bierze odpowiedzialności za podanie przez inne osoby adresu e-mail użytkownika sklepu, jak również przesyłania za pośrednictwem newslettera reklam oraz informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. Nr 144, Poz. 1204 z 2002 roku.
  10. Klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz możliwość ich zmiany.
  11. Sklep KAAN zastrzega sobie prawo do zmian w zapisach Polityki Prywatności bez wcześniejszego informowania o tym użytkowników sklepu. Nie wpływa to na profesjonalną zasadę, iż nie sprzedajemy, nie udostępniamy osobom trzecim danych osobowych, adresowych użytkowników sklepu.

W razie pytań prosimy o kontakt telefoniczny lub mail`owy